Tarina peilistä (osa 1)

Ainakin pari vuotta haaveena on ollut hankkia tuo monelle tuttu askon kaunis ornament -peili hopeisena. Moneen kertaan myymälässä sitä ihastelleena ja monta kertaa melkein ostaneena, en kuitenkaan mikään kerta tehnyt ostopäätöstä. Ehkä yksi syy oli siinä, että haaveilin saavani tuon peilin remontoidun wc:n seinälle, mutta tulin kuitenkin jossain vaiheessa toisiin ajatuksiin ajatellessani, että entäs kun täältä joskus muutetaan en raaski noin kaunista peiliä jättää niille sijoilleen. Kovin painavakin se ornament -peili on. Taisin myös ajatella, ettei peilille ehkä löydy sopivaa paikkaa..

Peili on aika ajoin noussut mieleen ja harmissani siitä ollut kun en sitä kuitenkaan ole hankkinut. Tunne hankkia peili on vain vahvistunut entisestään, ja vielä enemmän kun suunnitelmat ruokailuhuoneesta käynnistyivät. 

Tätä ornament peiliä ei valmisteta enää hopeisena (myyjän kertoman mukaan painava kipsikehyksinen peili on ollut haasteellinen ym. siitä syystä peilin tuotanto on lopetettu). Peiliä kuitenkin saa vielä toisen värisenä, hyvin kevyenä versiona (kuin styrox) näin ollen esim. ripustaminen on helpompaa.

Peiliä on siis saatavilla tällä hetkellä antiikin valkoisena (patinoitu). Tämä väri ei välttämättä kaikkia ihastuta..
Minun oli kuitenkin saatava tämä peili, vaikka se on antiikin valkoinen. Joten otin riskin..

..ja peili joutui autotalliin.Illan edetessä peili alkoi ensimmäisen maalikerroksen jälkeen miellyttää myös omaa silmää..

 Peili jäi kuivumaan ja seuraavana päivänä on tarkoitus tehdä vielä toinen maalauskerta käyttäen metallinhohtoista mustaa luoden kontrastia kehyksiin ja metallinhohtolakkaus ennen kuin peili tulee sisälle taloon.11 kommenttia:

 1. Hihi minä mietin myös samaa kun kuulin että siitä on tullut patinoitu versio - en tykkää. Eli se voisi onnistuakin. Oliko peili yhtä kallis vaikka oli keveämpi? :D siskollani on tuo peili vessassa niin on kyl hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolet edullisempi oli kun kävin eilen ostamassa. Hieman jännittää miltä lopullinen tulos näyttää, onneksi tallissa on kirkas valaistus :D

   Poista
 2. Upea siitä tuli!

  Meillähän on se alkuperäinen versio veskissä ja ajattelin kyllä ottaa sen mukaan jos täältä joskus muutetaan. =D Mulle saa aika paljo maksaa ekstraa, että sen uusille asukkaille jättäisin. ;) Pitää vaan sitte ostaa joku tavispeili siihen tilalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Teidän vessaa olen ihastellutkin miten kivasti peilin takaa heijastuu valot :) Aivan mahtavan näköinen! :)

   Poista
 3. Tuo pieli on aivan ihana, olen itsekin ihastellut sitä Askossa monet kerrat. Haluisin sen meidän vessaan, mutta valitettavasti peili ei sinne mahdu. :/ Hienosti olet saanut tuon tuunattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ornament-peili kyllä vangitsee katseen :) kiitti, alkuperäistä peiliä ihastelen suuresti, mutta tällä versiolla mennään, omaan silmäänhän se enemmän pistää kun ei ole se "oikea" versio :D mutta tyytyväinen olen kuitenkin, parempi siitä tuli kuin mitä se oli :)

   Poista
 4. Enpä olisi tännekään löytänyt, jos et olisi jättänyt kommenttia! Hyvä kun jätit :)
  Mä olen tehnyt meidän makkarissa olevalle peilille ihan saman. Se oli alunperin kultainen, mutta maalasin sen varmaankin just tuolla samalla hopean sävyllä :) Ja hyvä tuli! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katseeni osuikin siihen peiliin eilen kun luin blogiasi, se on kaunis :) tervetuloa lukijaksi :)

   Poista
 5. Hioitko peiliä ensin ennen maalausta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Antiikkipatinoitua peiliä, joka minulla oli lähtövaiheessa ei tarvinnut hioa. Aluksi puhdistin peilin huolella kostealla liinalla, ja sitten suhuutin maalia pintaan.

   Poista
  2. http://valkoisentalonarkea.blogspot.fi/2015/10/peilin-tuunaus.html

   Tuolta uudemmasta postauksesta tarkemmat ohjeet peilin tuunaukseen.

   Poista